Bliv plejefamilie

  • Foto: Aleksandar Mijatovic
Vil du vide mere om, hvad det vil sige at være plejefamilie? Og hvilke kompetencer vi lægger vægt på? Så læs videre her

I Danmark er knap 7000 børn og unge anbragt i familiepleje, og af dem er cirka 500 anbragt af Københavns Kommune. Der kan være mange forskellige grunde til, at et barn ikke kan bo sammen med sine biologiske forældre, og børnenes behov og udfordringer er lige så forskellige. Nogle af dem har primært brug for trygge og stabile rammer, mens andre har store udfordringer, som stiller krav - både til plejefamilien og de skolelærere, læger og andre professionelle, som møder og behandler barnet.

Fælles for de børn, som bliver anbragt i familiepleje er, at de har brug for at etablere nære og stabile relationer til deres nye familie. Et plejebarn indgår i familien på lige vilkår med familiens andre børn og deltager både i familiefødselsdage og ferierejser. Hele familien skal altså være indstillet på at være der for barnet resten af livet. Det er en forpligtende opgave og en stor beslutning at træffe. En beslutning, der kræver grundige overvejelser og enighed i familien.

Nedenfor på denne side finder I både information og gode råd, der kan hjælpe jer med at afgøre, om det er noget for jer at blive plejefamilie. I kan også ringe til en af vores familieplejekonsulenter, som kan vejlede og guide jer videre i forløbet. Kontakt den vagthavende på telefon 33 17 22 04.

Hvordan bliver I godkendt?

Hvis I beslutter jer for at blive plejefamilie, er det jeres lokale socialtilsyn, som står for godkendelsen. Bor I fx i Region Hovedstaden, er det Socialtilsyn Hovedstaden. I søger om at blive godkendt på Socialtilsyn Hovedstadens hjemmeside ved at udfylde et ansøgningsskema.

Familieplejen København i Københavns Kommune kan først indlede et samarbejde med jer, når I har en godkendelse, men I er naturligvis altid velkomne til at kontakte os, hvis I har brug for snak forud for en godkendelse.

Alle nye plejefamilier skal på grundkursus - kontakt jeres lokale socialtilsyn, hvis I ønsker mere information om kursuskravene til jer. I kan finde en oversigt over de lokale tilsyn via linket nedenfor.

Søg godkendelse om at blive plejefamilie hos Socialtilsyn Hovedstaden

Find dit lokale socialtilsyn

SPØRGSMÅL OG SVAR OM AT BLIVE PLEJEFAMILIE

Kontakt