Familier til teenagere

Vi søger pleje- og aflastningsfamilier i Storkøbenhavn til teenagere, som gerne vil blive i deres nærmiljø og holde kontakten med vennerne.

Nogle teenagere har brug for at komme væk fra de vante omgivelser for at få en ny start, mens det for andre er afgørende at holde fast i de velkendte rytmer, fritidsaktiviteter og gode venner. Center for Familiepleje oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel på pleje- og aflastningsfamilier, som bor i Storkøbenhavn, og vi ønsker derfor at opbygge et beredskab af familier, som kan tage imod teenagere, der gerne vil blive i byen.

Det, at have en teenager i huset, vil mange nok forbinde med udfordringer og konflikter for såvel teenageren som familien, men det er også en tid, der kan være meget lærerig og givende for alle parter, hvis man blot ved, hvordan man omgås hinanden. I teenageårene forsøger den unge at løsrive sig og vil gerne stå på egne ben, og her er det en uvurderlig hjælp – især for udsatte unge – at have en familie, som kan give den rette omsorg og støtte.

God kontakt til forældre og andre voksne er dog ikke nok til at sikre trivsel og sund udvikling. Venskaber og kontakter til jævnaldrende har også stor betydning, fordi de unge spejler sig i hinanden, mens deres indbyrdes relationer danner grobund for deres selvforståelse og sociale kompetencer.

For mange teenagere er venskaberne noget af det vigtigste i deres tilværelse, og det kan derfor virke uoverskueligt, hvis de bliver anbragt i en plejefamilie, der bor langt fra deres netværk og omgangskreds. Center for Familiepleje søger derfor flere pleje- og aflastningsfamilier, som bor i Storkøbenhavn til denne målgruppe.

Center for Familiepleje søger pleje- og aflastningsfamilier, som:

  • er motiveret for at hjælpe en teenager på vej ind i voksenlivet
  • bor i København eller Storkøbenhavn nær offentlig transport
  • har et ledigt værelse
  • består af par eller enlige med eller uden børn
     

Vi ønsker især henvendelser fra plejefamilier, som allerede er godkendt, men er også interesserede i at høre fra københavnske familier, der endnu ikke er godkendt, men som har lyst til at have en teenager boende i døgnpleje eller aflastning.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.