Information til pleje- og aflastningsforældre om Corona-virus

 • Corona illustration
  Grafik: Colourbox.com
Her samler CFF relevant information til pleje- og aflastningsforældre om Corona-virus

Hilsen til pleje- og aflastningsforældre fra nyhedsmail af 24/3

Kære pleje- og aflastningsfamilie

Vi har i den forgangne uge kontaktet jer alle telefonisk for at høre, hvordan I, jeres plejebørn og øvrige familie har det i denne Corona-tid. Det er vores generelle indtryk, at I klarer det rigtig flot! I skal vide, at I er i vores tanker hele tiden - ingen tvivl om, at I er pressede i denne helt specielle situation. Kontakt jeres konsulent, hvis der opstår spørgsmål eller krisesituationer, der skal håndteres. Hvis jeres konsulent bliver syg, så ring til vores kontorvagttelefon på 33 17 22 04.

På denne side samler vi relevant information til pleje- og aflastningsforældre i Københavns Kommune om Coronavirus. Læs bl.a. informationsbrev fra Socialforvaltningen om Corona-beredskab på familieplejeområdet og se film med gode råd til, hvordan I kan tale med jeres plejebørn om Coronavirus. Der vil løbende komme opdateringer, og vi vil bede jer følge med og orientere jer på denne side.

Vi vil også opfordre jer til at følge med på i de danske myndigheders samlede informationer om Coronavirus/covid-19 på coronasmitte.dk.

Tak for jeres store indsats!

De bedste hilsner

Anne Melchior Hansen

Faglig chef

Center for Familiepleje

Informationsbrev om Corona-beredskab på plejeområdet

I nedenstående informationsbrev fra Borgercenter Børn og Unge, Socialforvaltningen, kan du læse information om Corona-beredskabet på plejeområdet.

Læs informationsbrev af 17/3 til pleje- og aflastningsfamilier i Københavns Kommune om Corona-beredskab

Center for Familiepleje i perioden frem til den 13. april

Socialområdet er defineret som et vitalt område, der skal fungere på trods af Corona - situationen. I perioden indtil den 13. april er følgende gældende i relation til Center for Familiepleje:

 • Alle familieplejekonsulenter i CFF arbejder hjemmefra i perioden frem til den 13. april. Det betyder, at alle konsulentbesøg hos pleje- og aflastningsfamilier i den periode vil blive afholdt som telefonmøder, og kun i helt særlige tilfælde vil der blive aflagt fysiske besøg.
 • Som pleje- og aflastningsfamilie skal I bruge jeres konsulent fuldt ud, som I plejer, blot pr. telefon. Alle spørgsmål, som I måtte have omkring denne særlige situation, skal I stille til jeres familieplejekonsulent. Der er mange spørgsmål, som ikke kan besvares her og nu, men vi undersøger det, og vender tilbage til jer
 • Alle aflastningsfamilier skal tage imod planlagt aflastning. Ligeledes skal planlagt samvær gennemføres, medmindre plejefamilien hører andet fra myndighedssagsbehandler, eller det ikke er i overensstemmelse med de officielle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Hvis aflastning eller samvær ikke gennemføres pga. den sidst nævnte situation, skal kommunen orienteres.
 • Alle efteruddannelseskurser og grundkurser samt TSOP og supervisionsgrupper er aflyst i marts måned.

CFF's kontorvagt er fortsat bemandet hver dag på telefon 33172204 i tidsrummet: 

 • Mandag, tirsdag kl. 9-15
 • Onsdag kl. 12-15
 • Torsdag 9-15
 • Fredag 9-14

Film fra Sundhedsstyrelsen: Hvordan taler du med børn om Coronavirus?

Børn har mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19, men hvordan tager man snakken med dem om det? To nye film på Sundhedsstyrelsens hjemmeside forklarer henholdsvis børn og voksne, hvad den ny coronavirus er og giver gode råd til voksne om, hvordan man tager hånd om børns bekymringer. Se filmene nedenfor eller på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

 

Spørgsmål og svar om legeaftaler m.m.

I denne film giver chefkonsulent Maria Koch Aabel fra Sundhedsstyrelsen gode råd bl.a. om, hvad I skal gøre, hvis børnene gerne vil lege med andre, hvis de vil tage ud med børnene og hvis nogen bliver syge derhjemme.