'Det kom under huden på mig, at nogle havde det svært'

27.02.2017
  • ""
27-årig aflastningsfar har brugt sit overskud i hverdagen til at gøre en forskel for udsatte børn

Af Lea Pallesen

Magnus er 27 år gammel og bor alene på Nørrebro. Han har gennem halvandet år haft et søskendepar, en dreng og en pige, i aflastning ni døgn om måneden.

- Det har lært mig, hvordan andre sider af Danmark kan se ud, fortæller han.

Denne viden var ikke helt ny for Magnus, som voksede op med en far, der arbejdede som lærer på en døgninstitution. Magnus fik derfor et kendskab til, at nogle børn havde det svært, fordi de ikke voksede op med samme vilkår som andre børn.

Har fået afprøvet familiedynamikken

- Jeg har altid haft en stor lyst til at hjælpe udsatte børn og gøre en forskel i deres liv. Derfor besluttede jeg i fællesskab med min tidligere kæreste at blive aflastningsfamilie, siger han.

Magnus og kæresten synes også, at det var en god mulighed for at afprøve familiedynamikken, inden de selv skulle have børn. Samtidig havde Magnus et ønske om at udnytte det overskud, han havde i sin hverdag.

- Jeg er meget glad for min beslutning om at blive aflastningsfar. Jeg oplever at have lært meget om mig selv, samt at jeg har fået nogle oplevelser, jeg ellers ikke ville have fået. Jeg er blevet beriget af børnenes nærvær i hverdagen, og har samtidig formået at give dem en stabilitet og tryghed i deres hverdag. Det gør mig glad, fortæller han.

Det er sejt at tage sig af et barn, der har det svært

Magnus er uddannet lærer og arbejder til daglig på en specialskole, hvilket han er meget glad for. Han ser det som en stor fordel, at han fra sin uddannelse har de pædagogiske redskaber til at hjælpe aflastningsbørnene med deres vanskeligheder i hverdagen.

Han har prøvet at inspirere andre til at blive aflastningsforældre, men oplever ikke, at folk er interesseret i at vide mere.

- Jeg bliver ofte mødt af en undren og en uvidenhed. Folk er generelt meget passive, siger han.

Magnus mener også, at mange tror, at man kun bliver pleje- eller aflastningsfamilie for pengenes skyld. Og det er nødvendigt at ændre det billede, siger han.

- Det skal frem, at det er sejt at tage sig af et barn, der har det svært, siger han.

 

Kontakt

Mette Larsen

Chefkonsulent
+45 26 11 32 08