Kampagne i København

23.06.2014
  • Kampagneplakat på Oslo Plads
    Foto: Lene Christiansen
Har du overskud og hjerterum? Så kender vi én, som har brug for dig. Center for Familiepleje har netop afsluttet første fase af ny kampagne.

260 plakater hang rundt omkring i det københavnske byrum, da Center for Familiepleje indledte sin rekrutteringskampagne i den første uge af juni måned. Baggrunden for kampagnen er, at Center for Familiepleje mangler kvalificerede aflastningsfamilier, og det betyder, at ventetiden for mange børn bliver alt for lang.

Især mangel på familier, som bor tæt på København

Center for Familiepleje mangler især familier, som kan håndtere børn med flere samtidige udfordringer, søskendepar og børn med handicap. Og især familier med bopæl i eller tæt på København.

For mange af de lidt større børn har det stor betydning, at de fortsat kan mødes med deres kammerater i fritiden, men også de lidt mindre børn kan have gavn af at deltage i en børnefødselsdag og være med i klassens fællesskab, selv om de fx er på weekend hos en aflastningsfamilie,” forklarer centerchef Klaus Wilmann.

I dag bor omkring 44 procent af centrets aflastningsfamilier i København, mens resten bor udenfor.

Vi har mange familier, som bor på det øvrige Sjælland. Dem har vi stadig brug for, men lige nu oplever vi stor efterspørgsel på aflastningsfamilier, som bor tæt på København,” siger han.

Kampagnen fortsætter til efteråret

I løbet af den første kampagne-uge er Center for Familiepleje blevet kontaktet af flere interesserede familier, ligesom der er mange, som har besøgt websitet og tilmeldt sig nyhedsbrevet.

Det er meget positivt, og vi er indtil videre tilfredse med resultatet. Men vi vil meget gerne have endnu flere henvendelser, så det betyder på ingen måde, at kampagnen slutter nu. Vi fortsætter til efteråret, hvor vi har planlagt flere nye kampagneaktiviteter,” fortæller Klaus Wilmann.