Københavnere med overskud søges

22.05.2017
  • ""
Ny kampagne bruger pleje- og aflastningsfamilier til at rekruttere nye familier i København og omegn

’Sammen om byens børn'.

Sådan lyder teksterne på de nye kampagneplakater, som Center for Familiepleje hænger op i hele det københavnske byrum i uge 22. Motivet på plakaterne er tre pleje- og aflastningsmødre og –fædre: Det er Dilek Aydinoglu, Jette Hill Ludvigsen og Magnus Simonsen, som alle har sagt ja til at lægge ansigt og ord til den nye kampagne, der skal få flere københavnere til at blive pleje- eller aflastningsfamilie.

Kampagnen er startet allerede nu i uge 21 med en animationsfilm på de sociale medier. I løbet af de næste uger kommer der også video og billeder af pleje- og aflastningsfamilierne fra plakaterne, samt videooptagelser af unge, som tidligere har været anbragt i plejefamilie.

Mangler især familier i København

Center for Familiepleje mangler især pleje- og aflastningsfamilier, som bor i København og som kan håndtere børn med flere samtidige udfordringer, fx søskendepar og børn med handicap eller diagnoser. 

'Når vi især søger folk, som bor i eller tæt på København, er det fordi, at det for mange af børnene har stor betydning, at de kan blive i deres nærområde, så de ikke skal bruge for meget tid på transport og stadig kan deltage i et klassearrangement eller en børnefødselsdag,' siger ny centerchef for Center for Familiepleje Sten Kruse-Blinkenberg.

Hjælp os med at udbrede budskabet

Sten Kruse-Blinkenberg udtrykker også håb for, at de nuværende peje- og aflastningsfamilier i København vil være med til at udbrede budskabet:

'Vi ved også, at den bedste måde at få fat i nye pleje- og aflastningsfamilier, det er gennem vores eksisterende pleje- og aflastningsfamiliers netværk. Derfor vil vi gerne opfordre alle vores pleje- og aflastningsforældre til at udbrede budskabet om kampagnen til jeres venner og bekendte. Det kan fx være ved at gå ind på vores Facebook-side og dele kampagneopslagene. Eller ved at fortælle om vores hjemmeside, hvor man kan få mere information om at blive pleje- eller aflastningsfamilie'.