Ny chef til Center for Familiepleje

23.11.2016
  • ""
Center for Familiepleje skal have ny chef. Efter godt 10 år på posten stopper Klaus Wilmann til nytår for at trappe ned til sin pension.

Klaus Wilmann blev ansat i 2006 med den opgave at etablere en familieplejeorganisation i Københavns Kommune, som både kunne varetage nye krav i lovgivningen, faglig udvikling af familieplejeområdet og skabe en sikker drift. På det tidspunkt var der politiske forhandlinger i Folketinget om en ny Social Servicelov med nye og skærpede krav til familieplejeområdet, og Københavns Kommune ville gerne være på forkant.

- Jeg har haft en god tid her, og jeg har nydt at være med til at skabe et Center, som af mange anses for at være den førende familieplejeorganisation i Danmark. Jeg vil gerne sige tak til de mange, gode medarbejdere, som gennem årene har været med til at skabe målrettet rådgivning af plejefamilier, stor produktion af ny viden og dygtige, administrative rutiner. Nu ser jeg frem til at følge fortsættelsen af det gode arbejde fra sidelinien, siger Klaus Wilmann.

Klaus Wilmann kom fra en funktion som formand for Børnerådet, som er den danske pendant til andre landes Børneombudsmænd. Børnerådet er sat i verden for at styrke børns rettigheder i lovgivningen og i dagligdagen, i skoler, institutioner, i de sociale tilbud i kulturlivet osv. I den funktion etablerede Klaus Wilmann et stort netværk blandt politikere, embedsmænd og blandt organisationer i hele Norden. Kontakter, som Klaus også har kunnet bruge til gavn for Center for Familiepleje.

Forud for jobbet som formand for Børnerådet har Klaus Wilmann virket som direktør for organisationen Frie Børnehaver og Fritidshjem. Før det var han fagpolitiker og næstformand i fagforbundet BUPL, blandt andet med ansvar for forhandlinger med kommuner om vilkår for børn i daginstitutionerne.

Det var således med en solid bagage at Klaus Wilmann tiltrådte i København i 2006, og det er da også lykkedes at etablere en markant og troværdig familieplejeorganisation, som værdsættes af samarbejdspartnere og plejefamilier.

Stillingen som ny centerchef er slået op og vil blive besat hurtigst muligt.