Nye mentorfamilier på vej

05.12.2017
  • Skater
I september 2017 efterlyste vi fra Center for Familiepleje flere mentorfamilier. Vi har nu ansat to nye mentorfamilier - med flere på vej

En mentorfamilie er en ny form for plejefamilie, som står til rådighed og støtter 1-3 unge efter behov, så de kan fortsætte deres hverdag i kendte rammer. Mentorfamilien skal være opsøgende i forhold til de unge og guide dem med skole, sociale relationer og personlig udvikling. Læs her artikel om Tine Wagner og Thomas Frich, som er mentorfamilie for tre udsatte unge, som bor hjemme hos deres forældre.

Vi har fået en del henvendelser fra pleje- og aflastningsfamilier, som gerne vil være mentorfamilie for Københavns Kommune. Vi har indtil videre ansat to familier og er i fortsat dialog med en række andre. Vi er glade for de mange henvendelser, og det er godt at se, at pleje- og aflastningsfamilierne kan se potentialet i mentorfamilie-ordningen. Flere af henvendelserne kommer dog fra familier, der bor for langt fra København.

Det er meningen, at de unge selv skal kunne transportere sig til og fra mentorfamiliens hjem. Det er grunden til, at det er vigtigt, at vi finder mentorfamilier så tæt på de unges bopæl som muligt.

Hvis der er flere godkendte pleje- eller aflastningsfamilier derude, som bor i København, og som har interesse i at blive mentorfamilie for Københavns Kommune, må I meget gerne kontakte os.

Kontakt