Teenagere anbringes oftest på institution

07.05.2014
  • statistik
    colourbox.com
Teenagere anbringes oftest på institution, det viser den seneste kvartalsstatistik fra Videnscenter for Familiepleje

Omkring halvdelen af de nyanbragte teenagere i Københavns Kommune er i første halvår 2012 blevet anbragt på døgninstitution. Det viser den seneste kvartalsopgørelse fra Videnscenter for Familiepleje. Til sammenligning er kun 14,3 procent af alle nyanbragte visiteret til en plejefamilie. De 14,3 procent inkluderer både ordinær familiepleje og anbringelser i netværket. Alt i alt er 231 teenagere blevet nyanbragt i denne periode.

En anden anbringelsestype, som også benyttes hyppigt ved nyanbringelse af teenagere, er værelser, hybler, kollegier og andre bofællesskaber, hvor lidt mere end hver fjerde teenager er blevet nyanbragt i løbet af de første seks måneder af 2012.

Et stigende antal teenagere anbringes i netværket

Den samlede familiepleje (ordinær familiepleje og netværkspleje) udgør derimod kun 14,3 procent af alle nyanbringelser af teenagere i Københavns Kommune, hvilket er en mindre stigning fra 12,2 procent for samme periode sidste år. Lidt overraskende ses der en tendens, hvor andelen af teenagere, der nyanbringes i netværkspleje er større end andelen, der nyanbringes i ordinær familiepleje. Denne tendens har været gældende siden juli 2011.

Nøgletal for nyanbringelser i sigte

I et samarbejde mellem Børnefamiliecenter København (BFCK) og Center for Familiepleje er der fastsat flere nøgletal for mål, som skal være nået ved udgangen af 2012. Et af disse mål er, at den samlede andel af nyanbringelser i familiepleje for børn i alle aldre skal udgøre 20,6 procent. I første halvdel af 2012 ligger andelen på 20,3 procent, hvilket betyder, at målet for nyanbragte børn og unge i familiepleje er tæt på at blive en realitet.

Aflastningsophold i netværkspleje stiger

Derudover indeholder kvartalsstatistikken for juli 2012 et nyt afsnit vedrørende aflastningsophold i familie- og netværkspleje. Opgørelsen viser klare tendenser til, at aflastningsophold i familiepleje er faldende, mens aflastningsophold i netværkspleje er steget gennem det seneste år.  Pr. 1. juli 2012 er 180 børn og unge i aflastning hos en plejefamilie, mens 41 børn og unge jævnligt er i aflastning hos en familie i deres netværk.

Kontakt

+45 29 25 67 24